Home Algemeen Nieuwe Teams functies (roadmap) – maart / april 2021

Nieuwe Teams functies (roadmap) – maart / april 2021

door Thijs Bisseling

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden. Maar wow, wat komen er weer mooie nieuwe features aan binnen Teams. Een aantal features beschrijf ik in het blog. Voor meer features die gaan komen kijk dan bij andere features die al aangekondigd waren..

👉 Dynamic View

Dynamic view rangschikt op intelligente wijze de beelden in een vergadering. Dit gebeurt aan de hand van het aantal deelnemers en de instelling welke jij als gebruiker kiest. Terwijl mensen deelnemen, de camera inschakelen, beginnen te spreken of te presenteren past Teams automatisch de layout aan.

Mocht Dynamic View nog niet beschikbaar zijn, deze wordt op zeer korte termijn uitgerold.

Zo ziet het er dan uit:

thumbnail image 1 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

👉 View Switcher (Weergave wijzigen)

Met de nieuwe “View Switcher” is de bovenste balk tijdens een vergadering is nu eenvoudig in te stellen welke weergave je wil instellen. Je kunt kiezen uit de Together Mode (Modus Samen) zo kun je op een natuurlijkere manier met elkaar communiceren of presenteren. Maar ook kun je er voortaan voor kiezen voor Gallery at top (Gallerie Bovenaan) in de balk te plaatsen. Met de functie Focus verberg je alle video beelden, waardoor je kunt focussen op de gedeelde inhoud. De optie Full screen (Volledig scherm) helpt om andere afleiding te voorkomen.

Mocht View Switcher nog niet beschikbaar zijn, deze wordt op zeer korte termijn uitgerold.

thumbnail image 2 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

👉 Presentatie Modus

Met de nieuwe presenstatie modus kun je nog beter presenteren. Deel eenvoudig een presentatie of je scherm met hierbij de interactiviteit zodat andere jou ook blijven zien. De modus Standout (Inhoud delen op achtergrond) laat een sillhouet voor de inhoud (bijv. presentatie) die je deelt. De modes Side-by-side (Naast elkaar) plaatst jou camera naast de inhoud die je deelt.

Presentatie modus wordt op korte termijn beschikbaar.

Zo ziet het er dan uit:

thumbnail image 3 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

👉 PowerPoint Live in Microsoft Teams

Eindelijk wat meer controle over de PowerPoint presentaties die je vanuit Teams geeft (dus niet vanuit PowerPoint 😉). De presentatie werkt nu eenmaal soepeler en de deelnemers zullen een betere ervaring hebben. Ze kunnen alvast zelf door de slides heen bladeren in hun eigen tempo. Ook de “voorlees functie” voor mensen met een visuele beperking is te gebruiken. Als presentator heb je nu extra voordelen. Denk aan de “presentatie weergave” waardoor je ook je notities bij de hand hebt. Wil je meer weten hoe je met PowerPoint Live in Microsoft Teams om kunt gaan klik dan hier.

PowerPoint Live in Teams is vanaf nu beschikbaar.

Zo ziet het er dan uit:

thumbnail image 4 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

👉 Live Reacties in Microsoft Teams vergaderingen

Alle deelnemers kunnen nu emoji’s gebruiken om te reageren in de vergadering. Deze reacties zorgen voor meer interactie tijdens de vergadering.

Live Reacties in Teams is vanaf nu beschikbaar.

Q3 Sales Report 
14 November

👉 Webinars aanmaken in Teams

Het wordt binnenkort heel eenvoudig om webinars vanuit Teams op te zetten. Laat deelnemers zich eenvoudig inschrijven op een webinar welke je wil verzorgen en pas de registratie gegevens zelf aan. Deelnemers ontvangen automatisch een bevestigings e-mail en kunnen eenvoudig deelnemen.

Let op! Dit is NIET hetzelfde als de al bestaande LiveEvent (Live Gebeurtenis).

ΟΙ 
202 t v 
02 
03 
04 
05

👉 Microsoft Teams Connect

Teams Connect maakt het mogelijk om eenvoudig kanalen te delen met iedereen aan de organisatie, zowel intern als extern. Het gedeelde kanaal wordt samen met andere teams en kanalen weergegeven in de primaire Teams omgeving. Dit was natuurlijk een geweldige manier zonder continu te moeten switchen. In deze gedeelde ruimte kan er gebruik gemaakt worden met de uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden: Chatten, vergaderen, bellen en samenwerken in documenten. Beheerders hebben toegang tot gedetailleerde admin instellingen, zodat zij in de organisatie controle kunnen houden over hoe externe gebruikers toegang krijgen tot gegevens en informatie.

Teams Connect wordt later dit jaar in uitgerold.

thumbnail image 7 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

Dit is nog maar een deel van alle mooie dingen die nog gaan komen in Teams. Voor een complete lijst verwijs ik naar What’s New in Microsoft Teams

Related Posts

Laat een Opmerking achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights