Home Algemeen Nieuwe Teams features (mei-juni 2021)
Presentatie Modus

Nieuwe Teams features (mei-juni 2021)

door Thijs Bisseling

Het houdt maar niet op. De nieuwe functionaliteiten binnen Microsoft Teams blijven maar komen. Een aantal features beschrijf ik in het blog. Voor meer features die gaan komen kijk dan bij andere features die al aangekondigd waren.

Presentatie Modus

Er is al veel over gesproken en heb het al regelmatig in de blog vernoemd, maar eindelijk is de Presentatie Modus in Teams nu werkelijkheid. Met de nieuwe presenstatie modus kun je nog beter presenteren. Deel eenvoudig een presentatie of je scherm met hierbij de interactiviteit zodat andere jou ook blijven zien. De modus Standout (Inhoud delen op achtergrond) laat een sillhouet voor de inhoud (bijv. presentatie) die je deelt. De modes Side-by-side (Naast elkaar) plaatst jou camera naast de inhoud die je deelt.

BELANGRIJK: De Presentatie Modus is alleen te zien bij de andere wanneer zij de laatste update van Teams geĆÆnstalleerd hebben.


Zie bijgaande handleiding om de laatste versie van Teams te krijgen:

Microsoft Teams bijwerken – Office-ondersteuning

Zo ziet het er dan uit:

Breakout Rooms Update

In de Breakout Room functionaliteit zijn wat updates te vermelden.

Het is nu mogelijk om een “Timer” per openstaande “kamer” in te stellen (doe dit wel voordat je de ruimte geopend hebt). Zo kun je de “kamer” automatisch sluiten en de deelnemers terug laten keren naar de hoofdvergadering.

Ook de veelgestelde vraag om Breakout Rooms te kunnen beheren zonder dat je de organistator bent van de vergadering komt op redelijk korte termijn. Exacte datum is helaas nog niet bekend.

(Meerdere) Externen toevoegen aan een groepschat šŸ‘‹ WhatsApp

Het is zover! Vanaf nu is het mogelijk om (meerdere) Externe deelnemers toe te voegen aan een groepschat. Dit was naar mijn idee het laatste wat nodig was om WhatsApp definitief niet meer zakelijk te gebruiken šŸ˜. Dus creĆ«er een chat, geef deze chat een naam, voeg daar de juiste mensen aan toe en communiceer op een veilige wijze met elkaar. Helaas is het nog niet mogelijk om hier documenten met elkaar te delen.

Delen van het scherm of vensters is vernieuwd

Een vernieuwde weergave wanneer je het scherm of venster binnen Teams wil delen is nu actief. Het is nu makkelijker en overzichtelijker om je eigen scherm te delen, of Ć©Ć©n van de openstaande vensters. Ook de meest recente PowerPoint presentaties staan nu beschikbaar waardoor je snel via Powerpoint Live kunt presenteren.

Uitschakelen van camera’s tijdens een vergadering

Een zeer fraaie functionaliteit is dat je als organisator van een vergadering nu ook de camera van de deelnemers uit kunt schakelen. Dit kan door dit voor alle deelnemers te doen, of door de camera per gebruiker uit te schakelen. Als organisator kun je de camera’s niet opnieuw activeren, dit dient de deelnemer zelf te doen.

Voor iedere deelnemer:

Voor een afzonderlijke deelnemer:

Het is ook mogelijk om in de “Vergaderinstellingen” in te stellen dat deelnemers binnen de vergadering geen camera’s aan kunnen zetten.

Dynamic View

Dynamic view rangschikt op intelligente wijze de beelden in een vergadering. Dit gebeurt aan de hand van het aantal deelnemers en de instelling welke jij als gebruiker kiest. Terwijl mensen deelnemen, de camera inschakelen, beginnen te spreken of te presenteren past Teams automatisch de layout aan.

Tot 1000 deelnemers zijn nu zichtbaar. Zijn er meerdere deelnemers, dan worden deze niet weergegeven in Dynamic View. Uiteindelijk kunnen deelnemer boven de 1000 wel chatten en aan de vergadering deelnemen.

Zo ziet het er dan uit:

thumbnail image 1 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

Webinars aanmaken in Teams

Vanaf nu is het heel eenvoudig om webinars vanuit Teams op te zetten. Laat deelnemers zich eenvoudig inschrijven op een webinar welke je wil verzorgen en pas de registratie gegevens zelf aan. Deelnemers ontvangen automatisch een bevestigings e-mail en kunnen eenvoudig deelnemen.

Let op! Dit is NIET hetzelfde als de al bestaande LiveEvent (Live Gebeurtenis).

ĪŸĪ™ 
202 t v 
02 
03 
04 
05

Conclusie

Zoals je ziet blijft Teams zich door ontwikkelen en luistert Microsoft heel goed naar de wensen van de gebruikers. Heb je zelf ook nog wensen, of wil je weten wat er allemaal speelt rondom Teams, kijk dan eens op de Uservoice waarop diverse thema’s staan waar ook jij input kunt geven.

Related Posts

Laat een Opmerking achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights