Home Algemeen Aankondigingen Teams (november 2021 Ignite)

Aankondigingen Teams (november 2021 Ignite)

door Thijs Bisseling

Afgelopen week (van 2 – 4 november 2021) heeft Microsoft Ignite plaats gevonden. Dit (digitale) event is hét jaarlijks terugkerende event waarin nieuwe updates en aankondigingen rondom de Microsoft diensten wordt gepresenteerd.

Door het enorm aantal nieuwe features probeer ik in onze blogs er een aantal toe te lichten. Deze blog staat in het teken van Teams.

👉 Updates voor Teams meetings

De updates rondom het vergaderen binnen Teams worden weer uitgebreid.

Een kleine maar effectieve update is dat het mogelijk wordt om je eigen video feed te verbergen in een Teams vergadering. Andere deelnemers zien jou natuurlijk nog wel 😃.

Het wordt mogelijk om rollen voor verschillende deelnemers toe te voegen aan een vergadering. Denk hierbij aan Mede Organisator of P|resentator. Als je geen rol toekent ben je uiteraard Deelnemer van de vergadering.

Ook wordt het mogelijk om de volgorde te zien van de deelnemers in een vergadering die de hand opsteken zodat je altijd kunt zien wie je als eerste het woord wil geven.

Op de mobiele app van Teams komen ook wat updates om vanuit een Smartphone of Tablet een nog betere Teams ervaring te krijgen.

Teams client showing updated user interface and experiences. Meeting attendee can use the scheduling form, order raised hands, use mobile overflow menu.

👉 Update over Microsoft Teams Connect

Begin van het jaar heb ik al een geschreven over de functie Teams Connect. Teams Connect maakt het eenvoudiger om met iedereen op een veilige manier samen te kunnen werken binnen Teams. Deel eenvoudig kanalen met personen, ook externe (dus zonder dat ze Teamlid moeten zijn), werk samen in applicaties en documenten en plan eenvoudig een vergadering.

Geen gedoe meer om tussen verschillende Teams te schakelen, maar gewoon jouw eigen Teams met hierin gedeelde Teams van eventuele externe organisaties.

Teams Connect is in het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar in “Public Preview”. Hierna zal deze functie snel gepubliceerd worden.

👉 Live Event updates

Een aantal interessante updates op het gebied van Teams Live Events zijn ook aangekondigd. Het organiseren van een Live Event wordt makkelijker gemaakt door gebruik te maken van een Virutal Green Room.

De Virtual Green Room is een virtuele ruimte binnen een Live Event waar presentatoren en organisatoren los van het Live Event de volgende zaken kunnen beheren of voorbereiden:


✅Overleggen (Chat of Video calls)
✅ Chat van het live event monitoren
✅ Q&A beheren
✅ Deelnemer instellingen beheren
✅ Alvast presentaties klaarzetten voordat het Live Event gestart is

De verwachting is dat deze functionaliteiten begin 2022 in Preview beschikbaar komen.

thumbnail image 5 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							Microsoft Ignite Fall 2021: Innovations coming to Microsoft Teams

Al met al weer een aantal mooie aankondigingen op het gebied van Microosft Teams. Mijn volgende blog zal een stuk verder gaan. Dan wil ik het gaan hebben over Mesh voor Microsoft Teams 😃

Related Posts

Laat een Opmerking achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights