Home Algemeen Powerpoint presentatorweergave in Teams

Powerpoint presentatorweergave in Teams

door Thijs Bisseling

De grootste reden waarom ik vanuit Teams niet direct mijn Powerpoint presentaties deelde (maar gewoon vanuit de Powerpoint desktop applicatie) was omdat de presentatie modus nog niet werkte. Daar komt verandering in. Vanaf half- tot eind januari wordt deze functie toegevoegd in Teams. Lees hieronder de aankondiging.

De presentator die de Powerpoint deelt, ziet de presentatie modus tijdens het delen van de presentatie in een Teams vergadering.

Wanneer kunnen we dit verwachten?

👉 Start van de uitrol is half januari. Afgerond eind januari

Wat merken de gebruikers?

Zodra de presentator een PowerPoint-bestand selecteert in de “share balk” van Teams, wordt de Presentator weergave automatisch geopend. De presentator kan de huidige slides, de notities en een miniatuuroverzicht van alle slides in het deck zien voor eenvoudige navigatie. Deze weergave is alleen voor de presentator die controle heeft over de presentatie. Als een andere presentator op ‘Controle nemen’ klikt, wordt de presentatorweergave geopend voor de tweede presentator. De vorige presentator zie dan weer hetzelfde als wat alle andere deelnemers in de vergadering zien (dus geen miniaturen en notities).

Presentator weergave

Moet je nog iets aanpassen?

Controleer wel even of je de optie “Nieuwe vergaderingservaring inschakelen” aan hebt staan.

new meeting experience

Related Posts

Laat een Opmerking achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer