Home Blog Microsoft Stream, Sharepoint, Forms en Teams in actie!

Microsoft Stream, Sharepoint, Forms en Teams in actie!

door Manfred de Laat

Afgelopen week gaven Leon, Thijs en ik (Manfred) een gezamenlijke interne sessie bij onze werkgever Eshgro in Boxmeer. Het doel van deze sessie was om de organisatie te informeren over de interessante topics die we ons afgelopen tijd hebben beziggehouden.

Thijs presenteerde de visie van Microsoft en gaf onder anderen inzicht in de evolutie van Windows 10, Microsoft 365 en Office 365. Leon gaf een dikke demo van Windows Virtual Desktop, Intune en Autopilot. Daarnaast liet Leon zien dat je met een Samsung Galaxy S9 in een handomdraai kan veranderen in een volledige Windows 10 werkplek (Dit dankzij Samsung Dex). Zelf gaf in een presentatie over Windows Server 2019, Windows Admin Center en maakte een klein uitstapje met een demo van de nieuwe Shifts App binnen Microsoft Teams.

Allemaal onderwerpen die voor Eshgro en klanten van Eshgro enorm van belang zijn en de komende tijd het beeld gaan bepalen. Omdat niet iedereen bij deze sessie aanwezig kon zijn wilde we de sessie opnemen en deze intern publiceren. Zo gezegd zo gedaan! Eerst de hardware maar eends verzamelen:

  • Surface van Thijs voor de demo’s en de Powerpoint slides;
  • HP Spectre van Manfred voor het opnemen van beeld en geluid;
  • MacBook pro van Leon (Die heeft alleen maar staan shinen…);
  • Logitech C922 webcam geplaatst op een statief;
  • Jabra 510ms voor het opnemen van het geluid;
  • Twee 70 watt ledlampen voor wat extra licht;
  • Samsung S9 plus in combinatie met de Samsung Dex;
  • Samsung SmartTV.

In eerste instantie waren we van plan om vanuit Microsoft Teams een meeting te schedulen, deze op te nemen en via Microsoft Stream en Sharepoint intern weer beschikbaar te stellen. Het opnemen met Microsoft Teams bleek vanwege tijdgebrek niet haalbaar. Dus besloten we om de presentatie simpelweg te filmen. Vanuit Windows 10 heb ik de standaard Camera app opgestart en off we GO!

Na deze interessante sessie had ik de MP4 file van 3,3 GB naar mijn persoonlijke Stream geüpload. Stream valt binnen de Microsoft 365 E1, E3, E5 en F1 abonnementen en vanuit de persoonlijke account kan je je video’s eenvoudig voor iedereen binnen je organisatie beschikbaar stellen. Eind 2019 kan je overigens rechtstreeks vanuit Stream op gaan nemen, dat maakt de Camera App en het achteraf uploaden dus overbodig, voordat iedereen de zaal uit is staat de video dan al online, yeaaaahhh!

Ondertussen had Thijs al een evaluatie formulier in Microsoft Forms aangemaakt en was Leon al bezig om een artikel over de sessie (samen met de link naar het evaluatie formulier en embedded Stream van de sessie) op Sharepoint te zetten. Nog even een mailtje naar de mensen die niet aanwezig waren en een CC naar de Teamsite zodat ook vanuit daar alle informatie direct beschikbaar is.

Al met al een op en top Microsoft 365 beleving met maximale exposure binnen de organisatie!

Related Posts

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights