Home Algemeen Nieuwe Teams features voor vergaderen en chat (mei 2020)

Nieuwe Teams features voor vergaderen en chat (mei 2020)

door Thijs Bisseling

Bij Microsoft houden ze maar niet op met het toevoegen van verbeteringen voor o.a. Microsoft Teams. Eind april / begin mei staan er weer een aantal mooie nieuwe en vooral handige features te wachten. Lees hieronder een korte opsomming van de verbeteringen:

 • Eenvoudig toegang tot vergaderopties vanuit een lopende Teams vergadering.
  👉 Planning voor de uitrol eind april
 • Een deelnemersrapport downloaden van een Teams vergadering.
  👉 Planning voor de uitrol begin mei
 • Audio delen van een presentator tijdens een live-gebeurtenis (live-event).
  👉 Planning voor de uitrol eind april
 • Scherm delen in een Chat
  👉 Planning voor de uitrol begin mei

Wat houden de bovenstaande features in?

Eenvoudig toegang tot vergaderopties vanuit een lopende Teams vergadering:

Het wordt gemakkelijker voor organisatoren van vergaderingen om snel en eenvoudig hun presentator- en lobby-instellingen te wijzigen zodra een Teams-vergadering begint. Dit door een eenvoudig toegankelijke koppeling rechtstreeks in het deelvenster deelnemers aan te bieden. Deze nieuwe functionaliteit zal aanwezig zijn voor zowel geplande als “Vergader nu”-vergaderingen.

Eenvoudig vergaderopties wijzigen

Een deelnemersrapport downloaden van een Teams vergadering: 

Organisatoren van vergaderingen, vooral docenten, willen vaak weten wie heeft deelgenomen aan een Teams-vergadering. Binnenkort is het mogelijk om een deelnemersrapport te downloaden. Deze functie is alleen beschikbaar bij de vergadering terwijl de vergadering actief is. Beschikbaar op desktop (Windows en Mac) en het web.

Let op: Standaard staat deze functie UIT. De Teams admin moet dit inschakelen via een PowerShell commando om deze functie te kunnen gebruiken:

 • Set-CSTeamsMeetingPolicy – Identity Global – AllowEngagementReport “Enabled”
een deelnemersrapport downloaden

Audio delen van een presentator tijdens een live-gebeurtenis:

Momenteel kun je als presentator je scherminhoud delen. Alleen audio is dan voor de deelnemers niet te horen binnen een live-gebeurtenis. Met systeemaudio delen in live-gebeurtenissen kunnen deelnemers die aan uw live-gebeurtenis deelnemen nu de audio horen van de inhoud die u op het scherm deelt. Deze functie werkt net als het delen van systeemaudio in Teams vergadering (lees hier). Zodra deze is ingeschakeld, wordt alle audio die op de machine van de gebruiker wordt afgespeeld, gedeeld in het live-gebeurtenis zodat deelnemers dit kunnen horen.
Let op: Deze functie is alleen beschikbaar voor presentatoren/producenten in een live-gebeurtenis die deelnemen met de Windows Desktop Teams-client met ScreenSharingMode ingesteld op ‘Eén toepassing’ of ‘Volledig scherm’.

Scherm delen in een Chat: 

De optie om je scherm te delen vanuit een 1:1- of groepschat wordt nu bepaald door de ScreenSharingMode policy. Verder wordt de mogelijkheid om “audio toe te voegen” tijdens het delen van het scherm vanuit de chatsessie. Als je met iemand wilt praten tijdens het delen van het scherm, wordt dit bepaald door de “allowprivatecalling-instelling” van een gebruiker. Dit zorgt ervoor dat gebruikers die AllowPrivateCalling hebben geen audiogesprekken kunnen starten via schermdelen in de chat.

scherm delen in een chat
Start het scherm delen vanuit een chat

Zie hieronder de instellingen in de “ScreenSharingMode-policy” in het Admincenter van Teams onder “vergaderbeleid”

Related Posts

Laat een Opmerking achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights