Home Algemeen Wat is er nieuw in Teams en wat kunnen we nog verwachten dit jaar.
together-mode

Wat is er nieuw in Teams en wat kunnen we nog verwachten dit jaar.

door Thijs Bisseling

Zoals voor velen niet onbekend ontwikkeld Microsoft Teams zich razend snel. Sinds het begin van dit jaar zijn er enorm veel nieuwe functionaliteiten bijgekomen om het samenwerken in deze vreemde periode efficiënter, makkelijker en leuker te maken. In dit blog wil ik een aantal highlights benoemen welke features net nieuw zijn of welke hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog worden toegevoegd.

Nieuwe Together mode scenes

Together mode is bedacht om het “dichterbij” gevoel met digitaal vergaderen te vergroten. Met de nieuwe Together Mode scenes kunnen er verschillende virtuele achtergronden worden gekozen om deze ervaring te creëren. Denk hierbij aan een auditorium, een vergaderruimte of wellicht de kantine.

Together mode scenes

Aangepaste layouts

Later dit jaar is het mogelijk om een meer dynamische weergave te creëeren om zo, als presentator, jouw presentatie weer te laten geven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de Powerpoint presentatie die je geeft te tonen met hiervoor jezelf ook nog in beeld.

Aangepaste Layouts

Breakout Rooms

Met Breakout Rooms maak je het mogelijk om deelnemers in een vergadering in kleinere groepen te splitsen. Je hebt dan de “hoofd” vergadering en je kunt als organisator verschillende “breakout rooms” aanmaken. In deze Breakout Rooms kun je dan de deelnemers verdelen. Als organisator kun je dan ook de Breakout Rooms bezoeken. Dit is erg handig om bijvoorbeeld brainstorm sessies of werkgroep discussies te voeren. De uitrol is eind november.

In mijn volgende blog zal ik inhoudelijk ingaan op de Breakout Rooms functionaliteit.

Microsoft Teams - Breakout Rooms - Manage.jpg
Breakout Rooms

Vergader samenvatting

Met de nieuwe vergader samenvatting feature worden alle belangrijke zaken binnen een Teams vergadering naderhand verzameld. Denk hierbij aan de opname, transcript, notities, chats en bijlage (presentaties). Zo heb je altijd in één oogopslag alle benodigde info voor handen. Ook wordt deze informatie beschikbaar gesteld in de Outlook agenda.

meeting recap.png
Vergader samenvatting

Teams sjablonen

Vanaf nu zijn Teams sjablonen beschikbaar. Om nu sneller Teams te genereren kies je bijvoorbeeld uit branche specifieke Teams. Dit Team wordt dan gestandaardiseerd aangemaakt met hierin voorgedefineerde kanalen, tabbladen en apps. Als Teams admin kun je zelf ook sjablonen ontwikkelen en deze beschikbaar stellen.

TeamsTemplates.gif
Teams templates

Nieuwe verbeterde zoekfunctie

Een nieuwe verbeterde zoekfunctie binnen Teams wordt later dit jaar uitgerold. Op basis van Microsoft Search worden zoek resultaten beter weergegeven. Het zoeken van personen, berichten, antwoorden en documenten wordt sneller en inventiever. Op basis van AI worden de meest relevante zoekresultaten als eerste getoond.

search in teams.png
Teams Search

Microsoft Lists in Teams

Sinds september is Microsoft Lists app beschikbaar in Teams. De aankondiging is hier te vinden. De Microsoft Lists app kan nu als tab worden toegevoegd in Teams.

Goedkeuringen binnen Teams

In november worden Goedkeuringen (Approvals) binnen Teams uitgerold. Gebruikers kunnen eenvoudig goedkeuringen rechtstreeks binnen Teams aanmaken, beheren, delen en behandelen. Goedkeuringsstromen kunnen worden gestart vanuit een chat, kanaalgesprek of vanuit de app Goedkeuringen.

De verwachting is dat later dit jaar of begin volgend jaar er ook een integratie komt met bijvoorbeeld Docusign of Adobe Sign om digitale handtekeningen te beheren. Dit is dan ook te delen met externe organisaties.

Walki Talki (Android)

Op android devices is het mogelijk om de Walki Talki functie binnen Teams te gebruiken. Door de Walki Talki te activeren een een specifiek kanaal kun je met de andere Team leden welke ook de Walki Talki hebben geactiveerd eenvoudig communiceren. Werkt top!

walkietalkieandroid1.gif
Walki Talki

Related Posts

Laat een Opmerking achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights