Home Blog Nieuwe features voor Microsoft Teams aangekondigd – Maart 2019

Nieuwe features voor Microsoft Teams aangekondigd – Maart 2019

door Manfred de Laat

Afgelopen week werden tijdens Microsoft Ignite een aantal interessante nieuwe features voor Microsoft Teams aangekondigd. Tijdens dit event was ook wel duidelijk dat Microsoft Teams echt super HOT is. De sessies zaten namelijk niet alleen goed in elkaar, ze werden ook heel erg goed bezocht. De evolutie van Microsoft Teams gaat dus in een mooi tempo verder!

Nieuwe views in de vergader app

Er zullen in de toekomst drie nieuwe views beschikbaar worden: Dag view, werkweek view en de weekview. Gebruikers kunnen hierdoor straks makkelijker naar afspraken in de toekomst, maar ook naar afspraken in het verleden navigeren.

Live ondertiteling tijdens online vergaderingen (Engels)

Voor de mensen die een beperking hebben ten aanzien van het gehoor hebben we goed nieuws. Ondanks dat deze nieuwe feature in eerste instantie alleen in het Engels beschikbaar zal komen, leek het me toch de moeite waard om de feature hier te benoemen. Met live ondertitelingen worden gesprekken on-the-fly omgezet naar tekst. Ook op het moment dat je in de stiltecoupe van de trein zit en je oortjes bent vergeten kan je in de toekomst gewoon een online vergadering volgen.

Aangepaste achtergrond tijdens online vergadering

Het was al mogelijk om tijdens een meeting de achtergrond te vervagen. De focus komt daardoor maximaal op de persoon achter de webcam te liggen. Dit is een handige feature als je bijvoorbeeld thuis in een vergadering zit en je niet wilt dat je andere deelnemers de puinzooi de keuken achter je kunnen zien. Naast het vervagen kan je dadelijk ook voortaan een compleet andere achtergrond projecteren. Je selecteert simpelweg een foto, van bijvoorbeeld je bedrijfslogo, en deze wordt op fraaie wijze als achtergrond geprojecteerd.

Aangepaste achtergrond Microsoft Teams

Microsoft Whiteboard

Vanuit vergaderingen is het straks mogelijk om een whiteboard te starten. Super handig om snel wat processen uit te tekenen. Deze feature komt in eerste instantie beschikbaar in de desktop en web app, de mobile app zal later volgen. Ook kan je straks soort van templates in je whiteboard laden. Dit is handig als je vanuit een bepaalde basis wilt gaan werken.

Related Posts

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights