Home Blog Windows Virtual Desktop

Windows Virtual Desktop

door Leon Jansen

Op 21 maart 2019 was het dan zover: De Public Preview van de Windows Virtual desktop!

Ikzelf heb hier al een lange tijd naar uitgekeken vanwege naar mijn inziens de grote potentie van dit product. Ongeveer een jaar geleden kwam Microsoft met het eerste nieuws over dit product met de term RDMI (Remote Desktop Modern Infrastructure) wat vandaag de dag dus de Windows Virtual Desktop (WVD) is geworden.

Wat is nu zo bijzonder aan WVD?

Met WVD neemt Microsoft een groot deel van de management omgeving voor zijn rekening. Waar het vroeger nodig was om voor elke RDS Farm een Broker, Gateway, Load Balancer etc. te hebben wordt dit in de WVD dit geheel gemanaged door Microsoft. 

Een andere coole feature in WVD is: Windows 10 Multi-Session. Het is nu mogelijk om met meerdere gebruikers in te loggen op een Windows 10 installatie. Wat dus betekent dat het mogelijk is om gebruik te maken van alle “Modern Workplace” features van Windows 10 zonder dat voor elke gebruiker een aparte VDI geïnstalleerd moet worden. Tevens heeft Microsoft optimalisaties doorgevoerd voor het gebruik van Office365. Hiervoor heeft Microsoft vorig jaar een bedrijf overgenomen genaamd: FSLogix. Met FSLogix technologie geïntegreerd in de Desktop zijn alle problemen omtrent laadtijden / zoeken in Outlook verdwenen.

Mocht je gebruik willen maken van de Windows 10 Multi User variant dan worden de volgende licenties ondersteund:

· Microsoft 365 E3 / A3

· Microsoft 365 E5 / A5

· Microsoft F1, Business

· Windows 10 Enterprise E3 / E5

· Windows 10 Education A3 / A5

· Windows 10 VDA per gebruiker

Wij zijn in ieder geval zeer enthousiast, en in de volgende blog gaan we jullie wat meer vertellen over onze eerste ervaringen met de Windows Virtual Desktop!

Related Posts

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights