Home Microsoft Teams Review: Microsoft Teams – Polly

Review: Microsoft Teams – Polly

door Manfred de Laat

Microsoft Teams is out of the box al interessante applicatie als je optimaal met elkaar samen wilt werken. Naast het delen van bestanden, volgen van discussie en online vergaderen is er natuurlijk nog veel meer. Onze reis door het Microsoft Teams landschap brengt ons in deze blog bij de super handige Teams App genaamd Polly!

Polly is een app, of eigenlijk bot waarmee je heel eenvoudig polls op de channels binnen je teamsite kan plaatsen. Dat je met Polly polls kan houden kan je duidelijk uit de naam opmaken, al moet ik eerlijk bekennen dat dit balletje bij mij ook pas achteraf viel. Ik denk bij de naam Polly namelijk eerder aan een lekker pittig gekruide kiprollade van de poelier op de markt… Maar ik dwaal af, terug naar de Polly binnen Microsoft Teams.

Wat denken jullie?

Het is soms handig om te weten hoe teamleden over een bepaald onderwerp denken. Als je kan stemmen via een poll dan is dat natuurlijk super makkelijk. Je kan polls houden over van alles en nog wat. Een aantal voorbeelden:

Multiple choice:  Hoe laat wil iedereen vergaderen? 10 uur, 11 uur, 12 uur 13 uur

Eens/Oneens: We moeten een externe medewerker inhuren om de achterstand weg te werken! Eens/Oneens

Rating: Wat is jouw rating over de gebruiksvriendelijkheid van Microsoft Teams? 1 t/m 5

Met Polly creëer je met een handomdraai een nieuwe Poll. Dit kan je op verschillende plekken doen, vanuit een gesprek en vanuit het Polly tabblad. In eerste instantie adviseer ik om een poll via het tabblad aan te maken. Dit gaat heel intuïtief en je ziet meteen welke opties je de poll mee kan geven. De opties die je kan meegeven zijn:

  • Laat de resultaten meteen zien of verberg resultaten.
  • Gebruikersnamen bij resultaten weergeven of verbergen.
  • De poll meteen starten of deze inplannen voor een bepaalde datum/tijd.
  • Hoe lang mag er gestemd worden (aantal uren, dagen of weken).

Snel even pollen…

Wil je voor ieder wisse wasje een poll houden, dan doe jezelf een plezier om dit via de gesprekken tab te doen. Je kan namelijk op verschillende manieren vanuit gesprekken een poll aanmaken. Je begint met @polly, wacht tot teams dit herkent (en blauw maakt) en dan “Vraag” “Optie 1”  “Optie 2” “Optie 3”. Op basis van het eerste voorbeeld krijg je dan:

@Polly “Hoe laat wil iedereen vergaderen?” “10 uur” “11 uur” “12 uur” “13 uur”

Oneindig pollen, maar wel in het Engels

Op de website van Polly staan prijzen, dus was ik benieuwd naar eventuele limieten van Polly. Bij navraag gaf een vrolijke Aziatische dame mij aan dat er op dit moment geen limieten voor Polly zijn, dat is altijd lekker om te horen! Nu ik toch aan het chatten was heb ik meten navraag gedaan of Polly ook in het Nederlands beschikbaar komt, maar daar hoeven we komende tijd niet op te rekenen.

Al met al is Polly zeker het proberen waard! Je kan Polly installeren via de appstore van Micosoft Teams. Wil je meer info check dan de help pagina van Polly. Have Fun!

Related Posts

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights