Home Blog Nieuwe features voor Microsoft Teams aangekondigd – Augustus 2019

Nieuwe features voor Microsoft Teams aangekondigd – Augustus 2019

door Manfred de Laat

In maart deden we al een keer verslag van de laatste nieuwe features die in Microsoft Teams terecht zijn gekomen. Inmiddels hebben we het voorjaar achter ons gelaten, zitten we midden in de zomer en hebben we ook er ook weer een berg nieuwe features in Microsoft Teams bij gekregen.

Voorstellen om iemand aan een team toe te voegen

Je zit samen met een aantal collega’s in een team te werken en plots bedenk je dat het voor een andere collega ook wel goed is om te participeren in het team. Gewoon zelf even toevoegen is niet mogelijk, want je bent niet de eigenaar van het betreffende team… En nu? Simpel, je klikt rechts op de Teamnaam en kiest voor “Lid toevoegen”, zoek de collega (of meerdere collega’s) die je toe zou willen voegen en klik op “Aanvraag verzenden”. De team eigenaar krijgt een notificatie van dit verzoek en kan je collega toevoegen.

Aankondiging toevoegen aan channel

Heb je een mededeling waar je wat meer aandacht voor wilt creëren dan heb je daar in de vorm van een aankondiging een nieuwe mogelijkheid toe. Het aanmaken van een aankondiging is simpel.

In plaats van een standaard bericht kies je voor een aankondiging

Een aankondiging in Microsoft Teams

Met 100 mensen in een groepschat

Wil je snel een flinke groep mensen bijpraten over hoe lekker de Picanha vanaf de BBQ het afgelopen weekend wel niet was… Dan kan je dat heel eenvoudig met een groepschat tot 100 personen doen, super handig!

Prive Team discovery

Team eigenaren en Teams admins hebben de mogelijkheid om individuele Teams te laten vinden door personen die nog geen lid van deze groepen zijn. Deze personen hebben vervolgens de mogelijkheid een verzoek tot lidmaatschap van de betreffende groep in te dienen. Dit verzoek kan dan door de eigenaar beoordeeld worden.

Admins kunnen deze optie middels een powershell commando forceren.

Set-Team -GroupId <ID> -ShowInTeamsSearchAndSuggestions $true

Meer informatie over deze feature tref je hier!

Microsoft Teams mobile app aanpassingen

Teamleden toevoegen

Ben je onderweg en wil je snel nog even iemand tot één van jouw teams toe willen voegen dan kan dat nu ook via de mobiele Microsoft Team applicatie.

guest1.jpg

Notificatie vergadering

Ontvang notificaties op het moment dat een online vergadering begint en ga direct naar de vergadering via deze notificatie.

Met 5000 personen in een Team

De limiet van een het aantal teamleden op opgeschroefd naar 5000. Kan me niet echt een scenario bedenken waarvoor dit zinvol zou zijn, maar het kan!

Geef iemand een pluim…

Het is mogelijk om iemand in de vorm van een badge een pluim te geven. Dit kan zowel in chat als in een channel, je klikt op de drie puntjes … vervolgens kies je voor Praise en kan je uit een van de onderstaande badges kiezen.

Type er nog een aardige boodschap bij en je maakt instant iemand zeer gelukkig… of niet… Al met al een beetje tuttig, maar het is weer wat anders dan een standaard berichtje terug en daarmee maakt het werk in Teams weer een stukje leuker… ietsje pietsje dan.

Nieuwe admin features

Release powershell module

Handig voor iedere admin, een Microsoft Teams powershell module. Met deze powershell module is het mogelijk om nieuwe teams aan te maken, teams aan te passen, teams te verwijderen en nog een veel meer. We gaan hier zeker nog een keer dieper op in, voor meer informatie verwijs ik jullie voor nu graag door naar de officiële documentatie van Microsoft.

Teams onderdeel van de Office installer

Om het leven weer iets makkelijker te maken heeft Microsoft besloten om Teams client in de installer van Office mee te nemen. Om wat specifieker te zijn in de installers van: Office 365 ProPlus, Microsoft/Office 365 Business/Business Premium.


Related Posts

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights