Home Microsoft 365 (OneDrive) Intune Policy Settings

(OneDrive) Intune Policy Settings

door Leon Jansen

Waar het tot voor kort nog niet mogelijk was om vanuit de “Administrative templates” de Intune Policy settings te zetten, heeft Microsoft het nu mogelijk gemaakt om dit wel te doen voor Windows 10 devices. Tevens zijn er meer dan 2500 settings toegevoegd voor andere producten zoals: Windows, OneDrive, Office etc.

Hieronder laat ik in het kort zien hoe dit werkt

Maak een Administrative Template Profile

“Administrative templates” kunnen gebruikt worden bij Windows 10 devices. Begin bij het aanmaken van een nieuw profiel onder ‘device configuration’ en selecteer ‘administrative templates’ onder ‘Profile type’.

admx1.jpg

Bij het aanmaken van een profiel heb je toegang tot alle 2500+ beschikbare settings. Sommige namen van de settings lijken dubbel, maar elk van hen heeft een ander pad en een ander effect.

admx2.png

Je kan de opties “Zoeken, Sorteren en Filter” gebruiken om de settings te vinden die zijn geconfigureerd en die je wil configureren. Met de keuzelijst kan je bijvoorbeeld alleen de settings bekijken die van toepassing zijn op Windows, Office en alle settings.

admx3.jpg

Met het filter kan je de settings snel vinden die je wil configureren. De zoekopdracht werkt op zowel de naam van de setting als een deel van het pad.

admx4.jpg

Veel van deze instellingen zijn van toepassing op zowel gebruikers als devices. Je kan heel makkelijk sorteren d.m.v. de kolommen, zodat je snel kunt vinden wat je zoekt.

admx5.jpg

Klik op een instelling om de beschrijving ervan te bekijken en te bepalen hoe deze correct moet worden geconfigureerd. En wat voor impact het heeft.

admx6.jpg

De beschrijving voor elke setting bevat de minimale app-versie die door de instelling wordt ondersteund, evenals de ADMX versie. Na het bewerken van de benodigde instellingen en het implementeren, sluit je het profiel om de wijzigingen op te slaan.

admx7.jpg

Bij het opnieuw openen van het profiel worden alle geconfigureerde instellingen automatisch naar boven gezet. Dit maakt het makkelijk om te weten welke instellingen zijn geconfigureerd en kan je eventueel het profiel nog bewerken.

Related Posts

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights