Home Azure Azure Portal Windows Applicatie

Azure Portal Windows Applicatie

door Manfred de Laat

Op mijn werk heb ik regelmatig dat ik via de Azure portal met verschillende tenants aan de slag ben. Lastig, want twee sessie naar verschillende tenants is vanuit dezelfde browser niet te doen. Soms kom je weg met de ‘InPrivate’ functie die zowat iedere browsers bevat, maar ook daar heb ik wel eens meegemaakt dat een oude Cookie ervoor zorgde dat ik spontaan van de ene in de andere tenant oversprong. Voor mij persoonlijk niet zo spannend, want ik werk voornamelijk met tenants die voor testdoeleinden worden misbruikt. Werk je met productie omgevingen dan moet je simpelweg heel erg goed op je hoede zijn. Je zal het meemaken, dat je een resources in de verkeerde tenant weggooit…

Het openen van Firefox, Edge en Chrome om 3 tenants tegelijkertijd te kunnen managen, is gelukkig voorbij. De afgelopen twee maanden heb ik met volle tevredenheid met de Windows Azure Portal applicatie kunnen werken. Geen gedoe meer met Cookies en gewoon drie sessies naast elkaar draaien, heerlijk! Leon zou er bijna zijn Macbook pro voor in willen leveren.

Azure Portal in het startmenu, yeeaaaaah

Goed om te weten is dat de look and feel exact overeenkomt met de online variant, eigenlijk dus gewoon een HTML applicatie, maar dan een hele handige. Wat ook het vernoemen waard is, dat je in je taakbalk een Azure icoontje hebt, dat schilt ook weer zoekwerk.

Dezelfde look and feel ivm de online versie

De applicatie zit op het moment van schrijven nog in de preview fase en deze is te downloaden via de Microsoft website: https://preview.portal.azure.com/app/download

Related Posts

Laat een Opmerking achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights