Home Algemeen Microsoft Whiteboard Templates

Microsoft Whiteboard Templates

door Leon Jansen

Nu er ontzettend veel online wordt vergaderd middels Microsoft Teams, is het soms ook wel eens makkelijk om terug te kunnen grijpen naar het Whiteboard / Flipboard. Microsoft heeft al een tijdje deze functionaliteit genaamd Microsoft Whiteboard. Deze is ook gemakkelijk te gebruiken tijdens een Teams vergadering.

Microsoft Whiteboard is gelanceerd om mensen de mogelijkheid te bieden om te brainstormen over ideeën, projecten te plannen, problemen op te lossen, collega’s op te leiden en samen te werken aan projecten, zowel persoonlijk als op afstand, op verschillende apparaten.

Op dit moment worden er verschillende sjablonen uitgerold die sommige handelingen op de werkplek mogelijk maken, zoals brainstormen, projectplanning, KANBAN-sprintplanning, enz. De komende maanden zullen er continu meer Templates en mogelijkheden beschikbaar komen.

Whiteboard Template Work.gif

De volledige lijst met sjablonen die beschikbaar zijn/in preview zijn:

  • Brainstorming   
  • Effective meeting  
  • KANBAN sprint planning  
  • SWOT analysis  
  • Problem solving  
  • Project planning  
  • Retrospective   
  • Project milestones  
  • KWL (Know, Wonder, Learn) for education  
Whiteboard Templates.png

Ik denk dat Microsoft hier weer een mooie stap heeft gezet, in het nog makkelijker met elkaar te kunnen samenwerken! Heb je vragen hierover, of zou je is een demo willen laat het ons weten!

Related Posts

3 reacties

Bas 7 april 2020 - 11:57

Is het mogelijk om ook zelf templates aan te maken?

Beantwoord
Leon Jansen 7 april 2020 - 18:41

Nee helaas is dit op dit moment nog niet mogelijk, het staat wel op de roadmap van Microsoft.

Beantwoord
Evy 21 september 2021 - 10:09

Ha Leon,
Leuk om te zien wat de nieuwe versie gaat bieden. Ik gebruik het whiteboard in mijn wiskundelessen, en ben op zoek naar een oplossing/tip. Ik zou graag een structuur aanbrengen, zodat duidelijk is welk deel van het whiteboard bij welke les(week) hoort.
Mijn structuur nu: voor elke klas een apart whiteboard, en ik teken zelf kaders waar ik per les(week) in werk. Is er een mogelijkheid om een whiteboard in ‘bladzijdes’ in te delen? Ik denk bijvoorbeeld aan het ‘pagina-einde voorbeeld’ in excel.
Ook opent het whiteboard steeds in de linkerbovenhoek van waar ik getekend heb, wat de oudste les is. Kan ik dat ergens zelf aanpassen? Of in de nieuwe versie?
Ik hoop dat ik heir aan het juiste adres ben! Alvast bedankt voor het meedenken, ik hoor het graag als jij een andere plek weet waar ik deze vraag kan stellen.

Beantwoord

Laat een Opmerking achter

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer Lees Meer

Geverifieerd door MonsterInsights